Kavun Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Uzmandan Sağlık Uyarısı

 




Gıda uzmanı İlkin Şirinov Hit.az’a yaptığı açıklamada, kavun alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Öncelikle, tüm meyvelerde olduğu gibi kavunun da mevsiminde tüketilmesinin daha faydalı olduğunu vurgulayan Şirinov, yapay yöntemlerle erken satışa çıkarılan kavunlarda sağlık açısından zararlı kimyasal ilaçların kullanıldığını belirtti.

Şirinov, doğal kavunun renginin hafif sarımsı ve üzerinde ince bir ağ benzeri deseni olduğunu söyledi. Ayrıca, kavunun parlak olması gerektiğine dikkat çekti.

Doğal kavunun kendine özgü tatlılığı ve spesifik kokusu olduğunu ifade eden uzman, doğal kavunu yediğinizde dil ucunda hafif bir yanma hissinin oluştuğunu belirtti. Bu hissin, kavunun doğallığını gösterdiğini söyledi.

Buna karşın, yapay kavunlarda genellikle bu özgün koku bulunmaz ve bazen plastik gibi yapay bir koku alınabilir.

Ancak Şirinov, kavunun bazı zararları olabileceğini de hatırlattı: “Çok tatlı olduğu için özellikle şeker hastaları dikkat etmeli. Ayrıca tansiyonu olan kişilerin fazla kavun tüketmemesi tavsiye edilir.”

#KavunSağlık #DoğalKavun #MeyveAlırkenDikkat #ŞekerHastalığı #TansiyonveMeyve

Yorumlar