Bu besinler şeker hastalarına iyi geliyor


Uzmanlara göre protein açısından zengin kahvaltı seçenekleri, glikoz emilimini yavaşlatarak kan şekeri seviyenize fayda sağlayacaktır. Kahvaltı kan şekeri metabolizmasının düzenlenmesine yardımcı olduğu için başta şeker hastaları olmak üzere herkes için çok önemli bir öğündür.


Kahvaltı sizi bütün gece aç tutar ve enerji üretmek için ihtiyacınız olan glikozu sağlaması özellikle yediğiniz ilk öğünde önemlidir.


Bu nedenle ilk öğününüz kan şekerinizi stabilize etmeli, enerjiyi yavaş yavaş serbest bırakmalı ve diğer önemli besinleri sağlamalıdır. Ama ne yemeli:


Tam tahıllı ekmek ve sade Yunan yoğurdu gibi insülin ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olan yiyecekleri yemeye odaklanın.


Yumurta ayrıca yüksek protein içeriği nedeniyle şeker hastalarında kan şekeri düzeyinin düzenlenmesinde de faydalıdır. Bu sadece sindirimi yavaşlatmakla kalmaz, aynı zamanda glikoz emilimini de yavaşlatır. En iyi seçenek yumurtaları sebzeli pişirmektir.


Kahvaltıda şekerli içeceklerden uzak durmakta fayda var. Bunun yerine bitki çayları, şekersiz çay, kahve ve su için. Sabahları meyve suları veya bazı kokteyller tüketilebilir. Ancak bu şeker hastaları için geçerli değildir.


Şeker hastalarının diyetinde yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, brokoli, pazı gibi) ve çiğ sebzeler (havuç, salatalık, biber gibi) yer almalıdır. Lif ve vitamin açısından zengin oldukları için kan şekeri seviyesini dengeleyebilirler.


Tam tahıllar yüksek lif içeriğinden dolayı kan şekeri seviyesini dengeleyebilir. Tam buğday, yulaf, bulgur gibi tam tahıllar tercih edilebilir.


Lif, vitamin ve antioksidanlar açısından zengin olan meyveler, diyabet tedavisinde önemli bir rol oynuyor. Ancak meyveler doğal şeker içerdiğinden miktarına dikkat edilmelidir. Çilek, böğürtlen, yaban mersini gibi glisemik indeksi düşük meyveler tercih edilebilir.


Fasulye, mercimek ve nohut gibi baklagiller lif, protein ve kompleks karbonhidratlar açısından zengindir. Bu özellikleri sayesinde kan şekeri seviyesini dengeleyebilirler.

Yorumlar