Tatsız olduğunu düşündüğümüz besinler bacak ağrılarımızın ilacıdır


Daha yüksek bir diyet magnezyum alımı, bacaklarda periferik arter hastalığı (PAD) gelişme riskini azaltır.


Bu, Çin'in Shandong Tıp Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından yaptıkları araştırma sonrasında açıklandı. Çalışma PLOS One dergisinde yayınlandı.


PAD'nin - ayaklara kan akışında bir azalmaya neden olduğu ve kendini soğuk, mavi cilt, ayrıca hareket bozukluğu ve ülserler şeklinde gösterdiği belirtilmektedir.


Bilim adamları ayak bileği-kol indeksini (bacaktaki kan akışının bir ölçüsü) 40 yaş ve üstü yaklaşık 6.000 kişide test ettiler. Sonuç olarak 409 hastaya PAH tanısı kondu.


Katılımcılardan ayrıca son 24 saat içinde yedikleri tüm yiyecekleri hatırlamaları istendi. Bu elementin buğday kepeği, kakao, fındık, deniz yosunu, avokado, kereviz ve brokolide daha bol olduğu belirtilmektedir.


Sağlıklı katılımcıların günde ortalama 288,30 mg magnezyum tükettiği, PAH'li katılımcıların ise günde ortalama 244,89 mg magnezyum tükettiği ve bunun önerilen alımın altında olduğu tespit edildi.


Çalışma sırasında, mikro besin alımı (özellikle magnezyum) ile daha düşük PAH gelişme riski arasında bir ilişki belirlendi. Sigara içme durumuna, milliyetine ve eşlik eden hastalıklara bağlı değildi.


Bilim adamları, magnezyumun kan damarlarını genişletmeye ve arteriyel kan akışını artırmaya yardımcı olduğunu açıklıyor. Ayrıca C-reaktif protein, tümör nekroz faktörü-alfa (TNF-a) ve interlökin-6 (IL-6) dahil olmak üzere enflamatuar faktörlerin seviyelerini azaltır.


Son olarak, magnezyum, kan damarlarının duvarlarında kalsiyum birikimini azaltır.


Bunların hepsi PAD riskini azaltmaya yardımcı olur.

Yorumlar