Yemek yedikten sonra güneşlenemeyeceğimiz ürünlerin isimlerini doktorlar sıraladı.
Bazı yiyecekler cildi güneşe daha fazla maruz bırakabilir.
Cildinizi ultraviyole ışınlarının güçlü etkilerinden korumak istiyorsanız güneş koruyucu kremler kullanmalı ve belirli saatlerde plaja gitmekten kaçınmalısınız. Bunların yanı sıra belirli besinleri tüketmemek de önemlidir.
Bazı yiyeceklerin cildimizi daha da savunmasız hale getirebildiği ortaya çıktı. Bu nedenle yedikten sonra güneşlenmek kesinlikle önerilmez.
Uzmanlara göre bronzlaşma sırasında güneş yanığı ve diğer cilt hasarları riskini artırabilecek yiyecekler var ve bu, yiyeceklerde UV ışınlarıyla etkileşime giren belirli maddelerin bulunmasından kaynaklanıyor.
Bu listede turunçgiller (furocoumarin içeren portakal ve limon) ile cildin güneşe tepkisini artıran oksalat açısından zengin ıspanak ve turp yer alır. Plaja kesinlikle ananasla gitmemelisiniz. Çünkü güneş ışığına maruz kaldığında cilt tahrişine neden olan bir enzim olan bromelain içerir.
Kereviz, maydanoz, dereotu, dut, alkollü içecekler "tehlikeli" besinler arasında yer alıyor. Çünkü susuzluğa neden olabilirler. Sonuç olarak, cilt sıcak güneşe karşı daha savunmasız ve hassas olacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder